30.5.08

Massailua

Minä en koskaan askartele, ei vaan ole mun juttu. Onneksi lapset ovat jo niin isoja että osaavat tehdä aika vinkeitä juttuja ihan itsekin.


Opettajaa ja eskaritätejä piti vähän lahjoa viimeisenä päivänä. Saivat kukin lapsilta itsetehdyt omalla alkukirjaimellaan varustetun rintakorun.

Hymynaamat tehtiin bestiksille kun vauhtiin pääsivät.







Lasten jämäpaloista tein pari silmukkamerkkiä kokeiltavaksi, saa nähdä kestävätkö nämä käyttöä. Kaulakoru tuli myös käsistäni pienen pyörittelyn jälkeen ihan itsestään, ilman inspiraatiota. Omituista.









Ja pitihän sitä kokeilla tehdä nappejakin. Päässevät jonkin kassin koristukseksi joskus, eivät taida kestää pesua.









Tässä vielä muita valmistuneita upeita teoksia.

28.5.08

Villaimuja


Nämä on mahdottoman hyviä vaipassa: hahtuvaimut. Kaksi tummanruskeaa on ihan tähän tarkoitukseen virkattua, ja tuo kolmas on mallitilkku. Jotain käyttöä sillekin :)

Ruokailuhetkiin


Takkia ommellessani huomasin, että olen sinut kanttinauhan ompelun kanssa. Kernipöytäliinakankaan ylijäämäpaloista ompelin neljä ruokalappua (kaksi oli kuvaushetkellä pesussa). Ja taas olin laiska vaihtamaan lankoja, ommel on vaaleanpunainen.







Ruokailunjälkeiseen vauvan naaman pyyhintään pilkoin miehen kauluspaidan. Toimii tuossa hommassa, vaikka kangas ei olekaan mitään imevää sorttia. On tehtävä lisää rättejä imevämmästä materiaalista, jotta talouspaperin käytön voisi kokonaan lopettaa.

Imetystyyny


Pikkusiskolta lainasin ihanan imetystyynyn ja ompelin siihen uuden, meille sopivan päällisen Ikean puuvillakankaasta. Ellen ihan väärin muista niin vanhasta päällisestä tuli nämä.

27.5.08

Kässäpussi



Aina on joku neulomus kesken ja jossainhan niitä olisi hyvä kuljetella. Kässäpussin ompelu oli jo suunnitteilla, mutta sitten löysin kirppikseltä tämän. Ihana, eikö olekin?

17.5.08

Pinnasängyn tuunaus

Vanha Muuramen pinnasänky, jossa kaikki tämän blogin kirjoittajat ovat nukkuneet, sai uuden maalin ja uudet päätykankaat. Kangas on kiinni päädyssä tarranauhoilla ja irrotettavissa pesua varten.

Alunperin tämä sänky oli auringonkeltainen ja päädyissä oli Marimekon punainen Unikko-vahakangas.

Niin, eihän tässä sängyssä kukaan nuku. Mutta hieno leikkikehä se on!

16.5.08

Tricolori

Rimpsulahkeisia kesävilliksiä teki mieli. Jokohan nämä riittäisi?

Valkoiset ja ruskeat neulottu Tiny Birds -ohjeella, punaiset Curly Purly -ohjetta mukaillen 88 s (ei resoria vaan kuminauhakuja) lisättynä rimpsut lahkeisiin.

Langat: Tallinnan ohut punainen hahtuva kaksisäikeisenä, Myllymuksujen luonnonmusta yksisäikeisenä ja Maaemon valkoinen luomuhahtuva yksisäikeisenä.

Puikot: 4 bambu, 4 Addin pyörö ja 4 bambukoukku

14.5.08

Kukkakassi

Pitihän kukkatakkiin saada sopiva kassi. Otin mallia jostain mainoskassista, mutta nauhat eli kantohihnat sovelsin itse käyttämällä kaapista löytynyttä tiesmistä talteenotettua kierrätysnauhaa.

13.5.08

Kauppakasseja


Pikkusiskon tekemästä kassista otin mallia ja ompelin nämä kaksi kauppakassia. Toinen itselle ja toinen viisikymppiselle. Helppoa ja nopeaa.

Pussukka iPodille


Reilu vuosi sitten Kiinan reissulla esimieheni kauhuksi kaivoin koneessa bambuisen virkkuukoukkuni esiin ja virkkasin alkumatkasta tämän pussukan upouudelle soittimelleni. Siitä asti se on soitinta suojannut ja nyt yhtäkkiä sen muistin pistää tänne talteen, kun ihastelin Elenin tekemiä lämmittimiä.

Niin ja kuvatessani tätä huomasin että joku tumpelo on ystävällisesti rikkonut toisen kuulokkeen!

Vihastuttaa.

Imetystunika isosiskollekin

Lopulta sain tämän valmiiksi. Kaavat kopioin pikkusiskon kopioimista kaavoista hiukan suurennellen. Ompelin paidan yhdessä hujauksessa, mutta helman päärmäystä paita odotteli ainakin nkolme viikkoa.
Seiskaveikka auttoi kuvaamisessa ja päivän päällä ollut paita ei ollutkaan enää ollenkaan sileä.
Malli ei ole minulle paras mahdollinen ja muutamia mokia/oppimiskokemuksia mahtuu tähän(kin) työhön mutta imetys onnistuu hyvin ja kangas on kiva. Käyttöpaita!

6.5.08

Muumi

Vanhasta trikoopaidasta valmistui muumi. Vähän se on paksu ja kummallisen muotoinen, mutta niinhän muumit ovat :) Ja lapsi ainakin tunnisti tämän muumiksi. Silmät tummansinistä collegekangasta. Täytteenä vanu.

Makuupussi nukelle

Oili-nukke sai (nimen ja) makuupussin. Kangas isosiskolta, malli oma. Makuupussi on tosi oudon mallinen, mutta pysyy hyvin päällä ja suojaa nukkea likaantumiselta, vaikka sattuisikin tipahtamaan pihalla rattaistaan.

Kesähattu itselle (taas)

Kun edellisestä hatusta tuli vähän liian pieni, tässä uusi yritys. Kangas on vanhasta lakanasta. Lierissä vahvikkeena yksi kerros paksua verhokangasta.