25.6.12

Maisterin kauppakassi

Lahjaksi tuoreelle maisterille ompelin tämän kauppakassin. Kangas on joustavaa mustaa farkkua Eurokankaan palalaarista. Taskut on kierrätetty esikoisen farkuista ja valokuva minusta ja lahjansaajasta on kierrätetty aikanaan itselleni lahjaksi annetusta jättimäisestä t-paidasta. Olen muhinut tuota paitaa kaapeissani noin kaksikymmentä vuotta ja lopulta keksin sille jotain käyttöä.



Tämä kassi muokkautui kovasti tehdessä, ompeleita tuli sinne ja tänne ja yhtäkkiä päätin laittaa siihen vetoketjunkin kun sattui osumaan varastoissani silmään vahva miesmäinen metalliketju. Ketjua varten kassiin olisi pitänyt lisätä hieman lisää korkeutta, vaan minkäs teet kun pala on jo leikattu.



Sisätasku on kiinnitetty vain yläreunastaan, joten kiinnitysompeleet eivät näy oikealle puolelle.  Mietin tehdessä vielä taskujen nepittämistä, mutta se jäi kuitenkin tekemättä. Tämän saatan tehdä jälkitoimituksena jos maisteri niin tahtoo.




Tässä kassissa on maisterin hyvä kuljettaa vaikka kesäperunoita, banaaneja sekä muita marjoja.

20.6.12

Jasmin yöpukumekko


Prinsessakautta eletään ja kuvauksissa pyörähdellään...Tämä Disney Aladdin -kangas oli mielestäni vain ja ainoastaan yöpukuun sopivaa. Tämä mekko meneekin tällä tavalla tehtynä lapselle monta vuotta. Kaava oma ja helmassa pituutta lisäämässä musta frilla, katoaa kuvassa lattiaan.

18.6.12

Applikoitu hammas pussukassa



Jostain välähti tämä idea ja se oli kertakaikkiaan aivan pakko toteuttaa, onneksi sattui hammaslääketieteen kandidaatin synttärit lähes samaan saumaan :)

Pussukan päällikangas esikoisen joustofarkkujen lahkeesta, vuorikangas yöpaidasta, hampaan kangas moooonella serkulla kiertäneestä 80 cm velourpaidasta. Yläreunan leikkasin tarkoituksella paidan etumuksen kellastuneesta osasta ja suruuttelin luonnonvalkoisella ;)

17.6.12

Paitoja

Ottobren 3/2012 Robots-kaavalla, koko 92, tekaisin nämä paidat. 

Leijonakangas ihanaa luomupuuvillaa, samoin sienipaidan punainen takakappale. Hippopaidan takakappale jostain käyttämättömästä mainospaidasta. Kaikissa resorikantit Moonkidsin ribistä, hippopaidassa tosin hihansuut meni poskelleen kun en muistanut säätää tikinpituutta tarpeeksi pitkäksi. Vaihdoin siihen sitten käänteet ja ihan kiva on noinkin. Musta resorikantti antaa kyllä ilmettä, vai mitä?

Ja kiitos Janiikalle innostavasta kyläilystä, leikkasin nämä samana päivänä kun esitellessäni kangasvarastojani havaitsin niiden öh, melkoisiin mittoihin kasvaneen koon.





13.6.12

Marjamekko

Kaverilta kangasvaihtarina saadusta kankaasta (en olis ikinä itse ostanut!) tulikin näin kiva mekko. Kaava on Ottobren 1/2012 kansikuvakaava, koko 110 cm, olen tehnyt sillä aikaisemmin kruunumekon.





Halusin väriä kaulukseen, mutta resori aaltoili kanttauksessa ihan järkysti (unohdin säätää piston pituuden!)
Päädyin sitten tällaiseen ratkaisuun: purin kanttauksen kaksoisneulaompeleen ja käänsin saumuroidun resorin nurjalle ja ompelin käänteen kaksoisneulalla.  Ihan hauska tuli, suunnittelematta.

4.6.12

Lätsätehdas

Nämä on ihania. Yhden kun teki niin oli pakko tehdä toinen hiukan kokoa muunnellen jajaja...











Ohje Mikunlokista.

3.6.12

Pikakauluspaita yo-juhliin

Vanhasta miehen lyhythihaisesta kauluspaidasta ompelin tämän kesäpaidan kokoon 92. Paidan kaava on Ottobre 3/2012 lehdestä kaulusta lukuunottamatta. Kauluksen ja paidan teko-ohjeet löytyivät täältä.



Olishan noi langat voinut saksia ennen kuvauksia...noooooh.