19.11.07

Virkattu peitto vauvalle

Otajokapaikkaanmukaankäsityönä kulki viime kesänä virkattuja lappuja. Ohje ei kulkenut mukana eikä aina yhtään valmista palaakaan, joten osassa paloista on värien jaksotukset vähän väärin, mutta kokosin nekin palat peittoon. Mukaan tuli myös ainakin yksi pala, missä on kulmassa kolme pylvästä liian vähän. Ei kai se niin vakavaa ole ja pitäähän sitä muistoja olla lapsen napatyräleikkausreissustakin.

Malli on erittäin helppo, pylväitä ja ketjusilmukoita, juuri sopiva aivot-off käsityö minulle, vaikka ensimmäisen palan kanssa tulikin tuhtattua aika kauan. En vaan ole tottunut lukemaan noita virkkausohjeita...
Paloja tein kaikkiaan 27, joista 25 pääsi peittoon. Ja miksikö ne 2 eivät kelvanneet? No ne tuli virkattua ensin ja luonnonvalkoisella Nallella. Lisää lankaa ostaessani en tietenkään muistanut kumpaa olin käyttänyt ja väärin meni, ostin puhtaan valkoista. No, onni onnettomuudessa, tuli valittua tähän peittoon tyylikkäämpi versio.

Lanka: anopilta peritty musta 100% villalanka, valkoinen Nalle-lanka
Koukku: bambu 4
Ohje: Suuri käsityölehti 1/2005

1 kommentti:

  1. Mulla kanssa paloja tehtynä paljon. Mutta en tiedä kuinka ne pitäisi liittää yhteen. Virkkaamalla yritin, mutta reuna jäi kovin "kovaksi" ja paksuksi. Miten sinä olet tehnyt?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!