15.1.08

Tytön hahtuvapipo

Joulupukin pussiin väkersin kaksi hahtuvapipoa, tässä niistä toinen. Idea pipoihin tuli sekä Pikkusiskolta että täältä. Ensimmäistä pipoa tehdessä neuloin jopa koetilkun ja sen perusteella päätin pipon silmukkamäärän.
Silmukoita yhteensä 88, josta takana 13, läpissä 16 ja edessä 37. Pipo ennen huovutusta leveys 36 cm, korkeus 29 cm. Vaan hiukan nafti tuli. Huovutin pesukoneessa 40 asteen ohjelmalla ja linkous täysillä 1400 kierrosta /min :0 . Taisi olla vähän liikaa.

Piposta tuli muuten ihan hyvä, mutta huopui liikaa ja jäi turhan tiukaksi. Sopiva pipo viisi-kuusivuotiaalle.Onneksi pukin virheet oli korjattavissa ja minulla energiaa ottaa uusiksi.









Uuden pipon tein samoilla silmukkamäärillä, mutta ruskean korvasin mustalla ja muutin raidoitusta asteen leveämmäksi. Pipo ennen huovutusta 37 cm, korkeus 33 cm.
Nyt osasin jo olla pesun kanssa tarkkana. Pesu 40 astetta lyhyt pesu ja linkous täysillä 1400 kierrosta/min, pipo poistettu koneesta ennen huuhteluita ja loppulinkousta. Tällöin pinta kauniisti huopunut ja koko aikuiselle sopiva.
Pipo takaisin koneeseen huuhtelut ja linkous. Ei muutosta. Pipo vielä kerran koneeseen 40 asteeseen ja taas poistettiin ennen loppuhuuhteluita.

Lopulta pipo oli juuri sopiva yhdeksänvuotiaalle ja onkin nyt päivittäisessä käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!