11.7.13

Juhlamekko 122 cm

Tälle kesälle oli tiedossa paljon juhlia ja vaikka mekkoja oli jo kaapissa piti silti yksi tekaista, koska löytyi näin kiva kaava, Old fashioned beauty, Ottobre 3/2013. 

Kangasta käytiin Euronkankaasta etsimässä, mutta omasta kaapista se lopulta kaivettiin.
Ensin tein kokeilumekon koossa 116 cm, mutta sen ollessa täysin jämpti päätin tehdä varsinaisesta mekosta isomman. Onneksi, sillä tästä tuli aivan sopiva.

Tällainen siitä tuli, koko 122 cm Ottobre lehdestä 3/2013. Kaulukset jätin pois ja ompelin paikalle pitsiä. Samaa pitsiä on myös vuoritetun mekon vuorin helmassa, harmillisesti vuorista tuli hivenen liian lyhyt eikä se vilku tarpeeksi. Nauha vyötäröllä nousee mielestäni käytössä turhan ylös, sen voisikin kiinnittää helmaosaan, jolloin se jäisi paremmin vyötärölle. Tukikankaana kannattaa ohuissa mekoissa käyttää mahdollisimman kevyttä versiota, nyt meinaa kankaan alta hiukan näkyä. Ja piilovetoketjun ompelua olisi syytä harjoitella, ei se nimittäin piiloon mennyt tässäkään.

Jotta mekko ei olisi turhan tyylikäs, laitoin siihen leikkisät napit. Murretun roosan väriset napit odottavat nappilaatikossa mahdollista mekon "toista tulemista".Kuvaaminen juhlien jälkeen, huoh.


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olit kysynyt Marimekko-paidastani: Olkasauma ei ole suora, vaan kallistuu hieman, ei tosin kovin paljoa. Minä tykkään siitä paidasta, on juuri sopivan rento ja mukava :)

   Poista
 2. Voi miten hurjan kaunis mekko! Mitä kokoa teidän neitokainen normaalisti käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No 116 mittaisia käytti vielä keväällä kun OB ilmestyi ja kaavan piirsin, mutta nyt huomaan että joistain vaatteista pitäisi olla jo 128. Joku kasvupyrähdys on tapahtunut. Että ota tästä sitten selvää.

   Poista
 3. Tämä on kyllä aivan ihana mekko.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!