2.12.07

Pitsihahtuvat ja angoratöppöset

Kestovaippainfon sivuilta bongasin kivan villahousuohjeen (nyt jo kadonneen?) ja sitä soveltaen neuloin nämä pöksyt Tallinnan hahtuvasta. Hahtuva oli rasittavaa neuloa, koska sen paksuus vaihteli hurjasti enkä halunnut esim. lahkeista keskenään eri paksuisia, joten tämä vaati pientä säätöä osien neulomisjärjestyksessa.

Lahkeissa yksinkertainen hahtuva ja neuleena hunajakenno. Haarakappale on kaksinkertainen, päällä sileää yksisäikeisestä, sisällä ainaoikein-neulosta kaksisäikeisenä. Ovat siis huippupitävät, mutta lahkeista kuitenkin kivan kevyet. Lahkeiden jalkaan pujottamisessa on toki omat haasteensa pitkien pikkuvarpaiden kanssa. Mutta mikäs sen mukavampaa.

Vyötärölle neuloin kasvunvaraa ja tein kuminauhakujan, sen voi sitten vauvan kasvaessa purkaa ja laittaa kiristysnauhan jos tarvitaan. Lahkeet tein tarkoituksella ylipitkiksi, mutta kummallisesti kutistuivat käyttöönottopesussa lähes sopiviksi.

Nämä oli kiva tehdä, mutta mallissa oli paljon yhdisteltävää, asia jota inhoan neulomishommissa eniten. Seuraavat pökät tulikin kudottua yhtenä kappaleena.

Angoratöppöset olen neulonut jo yhdeksän vuotta sitten jollain vauvaneulevihkosen perusohjeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!