15.9.09

Tuplarattaiden tuunaus

Ostimme kesällä pihakirppikseltä upeat Brion vanhat tuplat pilkkahinnalla. Sininen väri vaan ei minua miellyttänyt, ja olivathan kankaat vähän sivusta jo kuluneetkin.Joten tässä kärryjen uusi ilme!
Kangas on paksua markiisia, löytyi halvalla Eurokankaasta. Ajattelin, että kangasta olisi jäykkyytensä vuoksi hankala ommella, mutta tosi helppoa oli.
Hankalinta tässä(kin) hommassa oli aloittaminen, valmista tuli yllättävän nopeasti.

Taakse tein ison taskun. Sen saa suljettua kiinnittämällä kuvassa näkyvät mustat kuminauhat ylös piilossa oleviin nappeihin.

Taskun sisäpuolella ovat selkänojan vaneristen vahvikkeiden taskut, joiden kankaan menin sitten laittamaan eri suuntaisesti kuin muut, raidat vaakaan. Ajattelin, että mihinkäs se sieltä toisen taskun alta näkyy. No, kuten huomaatte, se näkyy. Ja häiritsee. Joten pujottelin tuonne väliin vielä yhden kankaan, raidat pystysuuntaan ja tarkasti kohdistaen. Siitä ei nyt ole (vielä ainakaan) kuvaa, mutta parempi on.

8 kommenttia:

 1. No kyllä on komeat kärryt. Mun silmään toi vaakaraidoitus taskussa on hieno. Ihan näyttää suunnitellulta.
  Näillä kelpaa pikkuisten kärrytellä.

  VastaaPoista
 2. Minäkin diggailen tuota vaakaraitaa. Muutenkin hieno tuunaus.

  VastaaPoista
 3. UPEA tuunaus! ja tuo takatasku on loistava ja varmasti kätevä!

  VastaaPoista
 4. ihanat.
  ja tuo takatasku tosiaan loistava keksintö

  VastaaPoista
 5. Hienot rattaat tuli, kelpaa nyt kärrytellä. Ja samaa mieltä olen että vaakaraita näyttää kivalta!

  VastaaPoista
 6. Hauskat uudet kankaat! minäkin olen innostunut tuunauksesta, ja ostin juuri Brio exclusive vaunut vm 1982. Aion vaihtaa kopan sisäkankaan ja kopan pohjalevyn, sekä tehdä jotain rungolle ja renkaillekin.

  etsin vinkkejä, linkkejä, vihjeitä asiasta innostuneiden blogeista ja paikoista, joista voisi saada neuvoja kankaiden vaihtamiseen ja rungon entisöintiin.

  miten sinä ompelit uudet kankaat kiinni? Otitko vahoista kankaista kaavat? Ompelitko käsin? millaisella neulalla onnistuu parhaiten? olsiko muita vinkkejä?

  Kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Nämä sain ommeltua suurimmaksi osaksi koneella. Käsin ompelin viimeisen sauman, istuinosan etuosan. Käytin ihan perusneuloja.
  Ja vanhoista kankaista tein kaavat.

  Tässä blogissa on esitelty myös toiset tuunaamani rattaat. Niistä verhoilin uudelleen kuomun sisäosan ja osan ulkopuolestakin. Silloin en tehnyt vanhoista kankaista kaavoja, sillä ompelin uudet kankaat suoraan vanhojen päälle. Tämän jouduin tekemään suurimmaksi osaksi käsin ja se oli työlästä (ja kipeää sormille, kun käytin silloinkin ihan tavisneulaa, joku käyrä olisi ollut kätevä etenkin kuomun sisällä).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!