14.2.11

Skew

Aikaa sitten kässämessuilta tuli hankittua ohutta Katia-sukkalankaa ja lopulta löytyi malli, johon halusin tuon käyttää. Tai toisinpäin: löytyi malli joka suorastaan vaati tuollaista lankaa.

Printtasin ohjeen ja epäusko iski. Onneksi minua kannustettiin sanoilla että "jos joku osaa nuo sukat tehdä niin sinä". Oli sitten pakko ottaa haaste vastaan. Ja jossain neulomisen puolivälissä löysin ohjeen suomeksi. Se oli kyllä näiden sukkien valmistumisen edellytys.Tämä on ihana malli neuloa, tarvitsee vain osata laskea. No välillä tuli laskuvirheitä ja se oli aika ärsyttävää kun piti purkaa molempia sukkia. Niin, ei yksi haaste kerralla riittänyt vaan pitihän tässä tietysti kokeilla uutta tekniikkaakin eli tehdä kaksi sukkaa pitkällä pyöröllä yhtä aikaa. No se oli onneksi helppoa kuin heinänteko.

Valmiissa sukissa terä on himpun liian pitkä minulle, koska en osannut sitä arvata oikein. Mulla on ilmeisesti aika kapeat nilkat, koska varsi lörpöttää. En osannut päätellä silmukoita tuossa resorissa, vaikka katsoin ohjetta siihen yhdestä jos toisestakin lähteestä ja purin ja päättelin tuon useita kertoja. Lopulta sain pääteltyä niin, että varsi joustaa ja jotenkuten palautuukin. Mutta ei se millään muotoa ole kaunista katseltavaa. Mutta kuka niitä näkeekään.

4 kommenttia:

 1. Wow! Hienot sukat. Pisti miettimään, että josko minäkin..? Oli pakko laittaa suomenkielinen ohje kirjanmerkkeihin ylös... että josko joskus. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, lämmittää sukanneulojan mieltä.

  Ehdottomasti kokeilun arvoinen ohje ja tosiaan suomenkielisenä se on helppoa. Tuleppa Ellu kertomaan kun saat sukat valmiiksi!

  VastaaPoista
 3. Ensimmäisen pesun jälkeen näistä sukista tuli muuten aivan sopivat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!