7.5.11

Hippoja hippoja

Etsin pitkään raglanhihaisen paidan kaavaa. Tässä nyt ensimmäinen kokeiluni Ottobre 4/2010 Papana koossa 92 cm ja itse muokaten lyhythihaiseksi ja resorikaulukselliseksi. 
Housut omalla sivusaumattomalla kaavalla. Kankaat Sampsukasta ja resori Myllymuksuilta.Housuista tuli ihan nappionnistuneet applikaatiota ja vyötärökuminauhaa myöten. Kuvista huomaan, että paita olisi kannattanut lyhentää niin että alimmainen hipporivi jää pois. Pituus olisi riittänyt lapselle ainakin yhdeksi kesäksi. Nyt tällaisenaan paita mennee kaksi. Että molempi parempi.
Ja viimeisestä kuvasta huomasin, että takakappale on nurinpäin. Onneksi kangas on melko samanlaista molemmin puolin, koska en päällä saati ommellessa tätä ole huomannut.

Jatkossa otan (äiditäkö opitun?) konstin käyttöön: kankaan oikea puoli merkitään nuppineulalla leikkausvaiheessa. Helppoa ja nopeaa.


Paidan helman huolitteluompeleeseen sain jotain syheröä aikaiseksi, mutta onneksi oikein luontevaan kohtaan. Peitin syherön "handmade" -nauhalla, joka näkyy valitettavan huonosti näissä kuvissa. Nauha Hanhelista.

2 kommenttia:

  1. Siistinnäköinen aplikointi tosiaan! Onnistuiskohan joskus itsekin muilla kuin puuvilla kankailla..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!