12.10.12

Iltapuku, joka kerta vähän erilainen

Löysin Eurokankaan palalaarista aivan ihanan liukuvärjätyn satiinin, se suorastaan hyppäsi päälleni ja halusi muuttua iltapuvuksi. Kuvat eivät tee oikeutta kankaalle, se on niin niin kaunis. Ihana. Halusin siis iltapuvun, mutta en oikein jaksanut ommella. Niinpä kiedoin ympärilleni kankaan sellaisenaan. Tässä on koko kangas kaksinkertaisena suorakaiteen muotoisena palana. Vyötärön yläpuolella on takana vaakasuorat leikkaukset, jotta yläosan saa solmittua vartalon myötäiseksi. Loput on kiinnitetty hakaneuloin ja avustajan käsin ompelemana. Puku jäi takaa avoimeksi, alla näkyy alushame, jota Isosisko käytti hääpukunsa alla. Ja sen alla on oman hääpukuni (musta, ei näy) alaosa tuomassa volyymia. Jouduin nostelemaan ja kiristelemään pukua pitkin iltaa, että ihan täydellinen se ei tosiaan ollut. Mutta ah niin kaunis kangas. Ja paljon sain kehuja puvusta. Kivat juhlat. Ehkä tästä kankaasta voisi (joku aktiivinen) vielä ommella kunnollisen toimivan puvun.

5 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä ihanasti keksitty ja kauniisti sopii sun päälle. Mieti minkä tuntimäärän sä säästit kun et ommellut kasaan. Ens juhliin samasta kankaasta uusi mekko :)

    Ja ihanaa että alushame on päässyt käyttöön, en muistanutkaan että se on sun varastossa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista! Olen itsekin tosi tyytyväinen, siihen nähden miten vähän vaivaa käytin tuohon. Ja sen unohdin hehkuttaa, että rahaa tähän kului 10e (=kankaan hinta). Takakuva on muuten otettu alaviistosta, kulmasta josta juhlissa tuskin kukaan pukua katseli (olen aika lyhyt ja kukaan siellä ei muistaakseni kontannut, joten lähinnä pukua katsottiin yläviistosta), eli sekään kuva ei tee ihan oikeutta puvulle. Livenä takahalkio ei erottunut niin selvästi kuin kuvassa.

    Isosisko, mulla on tosiaan sun hääpuvun alushameet. Sekä tuo kuvassa näkyvä että se toinen, jossa on tylliä. Jos tarvit, niin täältä ne löytyvät.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!