15.9.13

Ralliautoja...ja muita syksyompeluksia

Kestovaippakaupan kimppatilaus saapui samana päivänä Kikka3:n luo kun naapurin poika täytti 3 vuotta. Tilauksessa oli jostain syystä tätä sinistä Lillestoffin luomutrikoota, en yhtään muistanut sitä tilanneeni saati mitä siitä piti alunperin tulla. Siitä se ajatus sitten lähti.

Kangasta oli tilattuna 60 cm ja näppärästi siitä riitti sopivasti kahteen paitaan etu- ja takakappaleeseen. Toinen omalle ja toinen naapurin pojalle.

Kaavana Ottobren 4/2013 Fall Basic 104 cm, leikattu ilman saumanvaroja ja nyt tuli sopiva koko. Edellinen samalla kaavalla tehty (vissiin bloggaamatta taas,) oli valtava ja meni kaappiin odottelemaan omaa aikaansa! 
Punainen kangas Maaemon kangasaitan luomuinterlockia, musta luultavasti Jätti-Rätistä. Mustavalkoresori tietty Majapuulta.Ompelin paitojen kantit Berninaan teipillä kiinnitetyllä Janomen nauhankääntäjällä ja vielä on hakusessa sen parhaat puolet. Paitoja vertaamalla huomaa, että samalla pistonpituudella tulee erilaista kanttia, materiaalista riippuen. Musta kantti on resoria ja punainen kantti interlockia, hyvin huomaa että resorilla tulee napakampi pääntie, suoraansanottuna turhankin napakka. Pipoon taas tuli ajatus samana päivänä Hyppytikin Tarun kuljettamasta Paapiin kimppatilaustupsusta.  Tilasin neljä puuvillatupsua Paapiilta tietämättä yhtään mihin ne päätyvät.
Pinkin talvihaalarin kylkeen ompelin sitten jämäkankaista velourpipon fleesevuorilla. Kaavana Ottobren 4/2012 lörppäpipo.Laitetaas vielä tähän se ensimmäinen Fall Basic 104 cm, Ikasyrin leijonatrikoosta.
Ensimmäinen kanttaus kantinkääntäjäjällä! 

2 kommenttia:

  1. Onpas kivan näköisiä vaatteita ja ihanista kankaista. Onko sinulla peitetikkikone käytössä vai kiinnititkö kääntäjän ompelukoneeseen?

    VastaaPoista
  2. Bernina 380 ompelukoneeseen kiinnitin kääntäjän, peitetikkikonetta ei ole eikä taida tullakaan kun hyvin riittää nämä nykyiset.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!