20.1.14

Mekkoja itselle

Joko sitä odottaa valoisia päiviä valokuvaamisen kanssa tai sitten ei. Joko sitä bloggaa heti ommeltuaan tai sitten ei. Päätin nyt blogata nämä omat lempparit, vaikka kuvat eivät niille oikeutta teekään.
Mekot kuitenkin tekevät. Ainakin iloiseksi. Minut.

Ensin esitellään sormineulontaharjoituksia. Yksi lankakerä riitti vain kerran kaulan ympärille ylettyvään huiviin, joten piti purkaa ja pistää Putkis-lankaa väliin. Nauhalanka sormineulottu, musta tikuteltu paksuilla puikoilla.


Huivin alla näkyy ehkä parhaiten seuraavan villamekon oikea väri.Tämän kauniin viininpunaisen neuloksen olen ostanut köyhänä opiskelijana aikomuksenani tehdä siitä villatakki. Sitä takkia ei koskaan tullut, mutta onneksi olen sitkeästi hillonnut tätä kaapeissa ja laatikoissa muutosta toiseen, välillä antanut kankaan äidille ja sittemmin saanut sen taas takaisin. 20 vuotta vierähti, kunnes sain lopulta aikaiseksi. Kaavan otin kirppislöytö Benettonin mekosta ja palmikon tuohon kaulukseen keksin ihan itse vahingossa leikkuusuiruja hyödyntämällä. Hihansuut ja takakaulus käännetty framilonin kanssa. Palmikon ompelin käsin saumuroituun reunaan ja viimeiset pistot mekko jo päälläni, koska en halunnut sitä enää riisua kerran päälle sovitettuani.
Mekko on tällä hetkellä yli polven ja leikattu neuloksen "resorireunasta", mietin lopullista mittaa vielä ennen kuin teen helmakäännöksen. 
Mustavalkoiset pallot oli myös niitä kankaita, joille piti hakea rohkeutta ja inspiraatiota vuoden verran. Vähänhän se on edelliseen verrattuna.

Kaavana Onion 2035, koko M.
Aika kiva tuli. Seuraavaan versioon teen empireleikkauksen himpun alemmas tai jätän koko leikkauksen pois.

Tämän mekon kankaan ostin itselleni palkinnoksi töihin pääsystä, Ikasyrin Cable Knit luomujersey on aivan ihanaa pehmoista kangasta, josta ei halua koskaan irrottautua. Mekon kaava on napattu sekoittamalla Onion 2035:ttä ja kirppikseltä löydetty Gantin mekkoa. Kauluksen kanssa oli ns. haasteita ja välivaiheita mutta lopputulos onkin parempi kuin alkuperäinen suunnitelma. 

Tämä ei kaipaa kaulakorua, kun kaulus itsessään on kuin koru. Työkäyttöä varten mekossa myös taskut. 


7 kommenttia:

 1. Kyllä on kauniita mekkoja. Aivan ihana tuo palmikkoreuna ja alimman mekon röyhelö.

  VastaaPoista
 2. Wautsivau! Onko susta tullut nyt ihan kokonaan mekkoihminen? Toi palmikko on kyl tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tunikat on nyt ihan out, mekko sen olla pitää!

   Poista
  2. Mutta paitojahan sun piti ruveta käyttämään!

   Poista
 3. Kauniita mekkoja! Tykkään erityisesti tosta mustavalkoisesta. Onion on sitten hyvä kaava!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!