10.1.08

Yhdenkoon kestovaippa Unimixin tapaan

Pidän Unimix-vaipoista (kankaan kuvioita ja väritystä lukuunottamatta). Koska niitä ei saa enää mistään ja meiltä löytyy vain kaksi päätin kokeilla tehdä vastaavia itse. Tämän vaipan ompelu oli hidasta ja sekä softis että saumuri temppuilivat, mutta lopulta päästiin yhteisymmärrykseen.

Kuosikankaana tähän vaippaan käytin Marimekon trikoopalaa, jonka alla Softis. Vaipan takana leveä Applix-tarranauha. Sisäkankaana vaippaflanelli, jonka alla kiinteänä imuna 8krs flanellia. Lisäksi vaippaan sujautetaan bambuinen lisäimulipare ja reissuilla tai unilla myös villikset, koska softiksen pitävyys ei ole kai kaikkein paras. Toistaiseksi se on kyllä riittänyt.

4 kommenttia:

  1. Suloiset reidet ja käsi näkyy. :)

    Onko kovin hankalaa laittaa vaippaan kosteussulun päälle trikoota? Siis niin ettei kosteus johdu ulkopintaan ja vaatteisiin? Mä en ole uskaltautunut, mutta olen ajatellut FOEn avulla niin tehdä, ja huomasin että sulla ei taida olla sitäkään tuossa vaipassa...
    Mukavan näköinen vaippa.

    VastaaPoista
  2. Sano vaan, suloiset makkarareidet :)
    Mukava vaippa on, istuu hyvin ja miellyttää omaa silmää.

    Koitin tässä mennä unimix-tyylillä ja siinähän tosiaan on kosteussulku flanellin alla. En tiedä onko sitä kierretty myös sisäpuolen röyhelöiden päälle, minä en niin tehnyt. Mutta sillä tavallahan kosteuden siirtyminen vaatteisiin estyisi. Samoin tietty FOE:lla. mutta minusta ne on vaan jotenkin rumia :0 (tosin ei kovin nätti ole tuo moneen kertaan saumuroitu reunakaan tässä vaipassa) Seuraava jo parempi.

    Käytän ikivanhojen unimixienkin kanssa villiksiä ja niin varmaan tämänkin vaipan kanssa tulee enimmäkseen tehtyä, joten se estää tuon kosteuden tihkumisen tietysti.

    Lähinnä tämä vaippa toimii hyvin kantoliinaillessa tai autoillessa, ei pääse pissa tihkumaan vaipan läpi.

    Tarkkailen vaipan toimivuutta iman villiksiä, raportoin vaikka tänne kun tutkius valmistuu.

    VastaaPoista
  3. Ei ne nyt niin makkarat ole. ;) (En osaa meidänkään neidin reisiä makkarareisiksi mieltää, sellaiset suloisen pyöreäthän ne on...)
    Niin, näkeehän sen toimivuuden/tihkumisen tietty villistenkin kanssa, että kostuuko vaipan ulkopinta. Ja hyvä idea, liinailuun siis. Meillä ulkoillaan kertiksellä. :( Mutta jospa noi 6kpl taskuja jotka on tekeillä tulisi apuun, tyttö ei siedä märkää vaippaa yhtään.

    VastaaPoista
  4. Tämä on tosi hyvä vaippa. Ulkopinta ei kostu yhtään eikä röyhelöistäkään tihku märkää lahkeisiin. Tästä tuli siis kuitenkin kelpo lyhyen vaihtovälin AIO, näitä on kai tehtävä lisää erilaisin kankain.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!