10.1.08

Lyhytlahkeiset vaippahousut

Petra kehitteli ihanan ohjeen villahousuille ja minä pääsin koeneulomaan. Tuloksena nämä kivat villahousut kokoa M. Lankana käytin Zitron Loftia, joka on ihanainen pehmeä ja paksu huopuva merinovillalanka.

Lanka on liukuvärjättyä, joten tein vähän työtä saadakseni värit liukumaan näin. Resorin värit ovat aivan sattumaa yhdestä kerästä neulottuna. Keskelle resoria nyöriä varten tehdyssä reikärivissä on sopivasti keltainen raita. Housuosassa vaihdoin kerää kun ensimmäinen kerä alkoi kääntyä vihertäväksi. Sitten jäikin sopivasti hyvät limenvihreät molempiin lahkeisiin.
Takakappaleeseen on neulottu lisättyjä kerroksia, jotta vaipalle saadaan kunnolla tilaa. Tästä johtuvat hiukan erilaiset raidoitukset housujen etu- ja takakappaleissa.

Petran ohjeeseen poiketen neuloin resorin oikeat silmukat takareunasta, kuten kaulurissakin. Muutoin noudattelin ohjetta kuuliaisesti, mutta koska lanka alkoi uhkaavasti loppua jouduin lopettamaan lahkeet turhan lyhyeen. Toimivat kyllä näinkin tehtävässään hyvin, mutta vaativat tietysti pitkävartisten sukkien tai vaikka säärystinten käyttöä. Lankaa kului aika tasan kaksi kerää eli 100g. Olisi kulunut enemmänkin, mutta kun sitä ei ollut. Nyörikin on kaiketi tehtävä jostain muusta langasta.

Lanka: Zitron Loft
Menekki: 2 kerää, 100 g.
Puikko: 4 sukkapuikot resoriin, 4,5 sukkapuikot, 4 pyörö (koska 4,5 ei ollut ja silmukat alkoivat putoilla uhkaavasti)

Huom.
Metsästin lankaa nettikirppareilta ja neuloin näihin housuihin vielä muutaman käyttökerran jälkeen pitkät lahkeet. Ja sitten totesin että ovat liian siniset makuuni ja myin pois.

3 kommenttia:

 1. Heippa!
  Tulin tänne katsomaan, hyvältä näyttää! Kyllä sen huomaa lopputuloksessa, jos viitsii/voi säätää lahkeiden väritystä samanlaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Kuulosti työläältä, mutta lopputulos on tosi nätti!

  VastaaPoista
 3. Ei ollut yhtään työlästä, sujui jotenkin ihan lennosta vaan, mutta meninkin asenteella "katsotaan mitä tulee".
  Olen tyytyväinen pöksyihin, mutta väri on alkanut arveluttaa, on vaan liian poikamainen...

  Ps. Mustat samalla mallilla, mutta pitkälahkeisina on jo puikoilla :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!