17.5.08

Pinnasängyn tuunaus

Vanha Muuramen pinnasänky, jossa kaikki tämän blogin kirjoittajat ovat nukkuneet, sai uuden maalin ja uudet päätykankaat. Kangas on kiinni päädyssä tarranauhoilla ja irrotettavissa pesua varten.

Alunperin tämä sänky oli auringonkeltainen ja päädyissä oli Marimekon punainen Unikko-vahakangas.

Niin, eihän tässä sängyssä kukaan nuku. Mutta hieno leikkikehä se on!

8 kommenttia:

 1. Onpa hienoa, kun perintösänky jatkaa elämäänsä uudistettuna, vaikkakaan ei välttämättä alkuperäisessä tarkoituksessaan ;-). Itse hankin esikoiselle kunnon pinnasängyn ajatellen, että tämä sitten säästetään "ikuisesti", poltetaan vaan pohjaan jokaisen siinä nukkuneen nimet ja syntymäajat.

  VastaaPoista
 2. Silloin kun minä nukuin tässä, väri oli valkoinen ja päädyt unikkoa.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen nukkunut tällaisessa, samoin siskoni, veljeni ja niin monta serkkua että olen laskuissa sekaisin. Meillä se oli kelta-oranssia Lokkia ja muuten valkoinen aikanaan. Meille se tuli vuonna 2001 serkkuni varastosta (toimitus veljeni häihin) ja tuunasin sen tummansinisellä Levolla. Nyt siinä nukkuu meidän kuopuksemme. Samaan pakettiin kuulu(i)u myös lipasto ja hoitotaso, joista lipasto on kiertänyt mukanani eri tehtävissä lapsuudenkodista opiskeluboksien kautta tänne.

  Kuinkahan moni tänään valmistettu tuote on aktiivikäytössä vielä 38 vuoden jälkeen?

  VastaaPoista
 4. Hei! Ihanan näköinen tuo sänky. Meillä on myös tuunauksen alla vanhalla kelta-oranssilla Lokilla varustettu versio. Onko käyttämäsi kangas jotain vahakankaan tyyppistä? Jos on, niin mistä löytyy noin ihanaa vahakangasta... Kiinnititkö sivut nitomalla?

  VastaaPoista
 5. Osaako joku kertoa onko alkuperäinen päätykangas irrotettavissa eli onko alla siisti valkoinen levy vai onko päätykangas liimattu/nidottu?

  VastaaPoista
 6. Alkuperäinen kangas tästä sängystä on irrotettu 80-luvulla, joten en yhtään tieäd miten se oli kiinni.

  Itse päällystin tämä 90-luvulla ja löin nupinauloilla kiinni. Ja tämän uusimman päällisen tein puuvillakankaasta irrotettavana. kertaakaan en ole irrottanut :)

  VastaaPoista
 7. Hei, kiitos vastauksesta. Eli ilmeisesti alkuperäisen kankaan alla on ollut siisti valkoinen levy?

  VastaaPoista
 8. Ei ole sängyn päätynä siisti valkoinen levy, vaan sellainen ruma käsittelemätön huokoinen levy, josta ei saa mielestäni maalaamalla siistiä. Mutta se on tosiaan vaan levy, jonka voi helposti sängystä vaikka vaihtaa, jos etsii maalattua pintaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!