28.5.08

Ruokailuhetkiin


Takkia ommellessani huomasin, että olen sinut kanttinauhan ompelun kanssa. Kernipöytäliinakankaan ylijäämäpaloista ompelin neljä ruokalappua (kaksi oli kuvaushetkellä pesussa). Ja taas olin laiska vaihtamaan lankoja, ommel on vaaleanpunainen.Ruokailunjälkeiseen vauvan naaman pyyhintään pilkoin miehen kauluspaidan. Toimii tuossa hommassa, vaikka kangas ei olekaan mitään imevää sorttia. On tehtävä lisää rättejä imevämmästä materiaalista, jotta talouspaperin käytön voisi kokonaan lopettaa.

4 kommenttia:

 1. Meillä ei koskaan ollut talouspaperia ennen kuin tuli lapsia... miten sitä muka pärjäsi=). Mutta nuo rätit ovat kyllä käteviä, pitääkin huruutella itsekin taas muutama.

  VastaaPoista
 2. Meidän "talouspaperit" ovat vohvelikankaasta tai velour-trikoosta. Jos lasillinen kaatuu, se pyyhitään harsolla.

  VastaaPoista
 3. Meillä on nenäliinoina sekä keittiö- ja naamarätteinä erikokoisia flanelliliinoja, esimerkiksi risoista flanellipaidoista. Keittiörätteinä on ihan oikeasti alunperin vaippojen lisäimuflanelleja ;-). Tosi vähän kuluu talouspaperia, lähinnä se on vierasvarana. Vanhoja lakananpalojakin on nenäliinoina, mutta ne ei kyllä ime ihmeempiä.

  VastaaPoista
 4. Emäntä, rätit ovat tosiaan hyviä. Niitä on oltava lapsiperheessa aikamoinen läjä :)
  Pikkusisko, vohvelikangas...sä sen sanoit. Mulla on tuolla kaapissa lojumassa vohvelikankaisia lisäimuja, ne siirtyvät nyt keittiöön!

  Tiiq, kohta meilläkin on vaipat käytössä keittiössä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!