21.8.09

Malliompelua

En löytänyt minkäänlaista kaavaa joustofroteiseen liivimekkoon niin piti piirtää tavallinen liivimekko koossa 92 cm ja ommella se vähän niinkuin malliksi.

Punainen kangas on tämän lähes käyttämättömäksi jääneen hameen alaosasta. Punavalkoruudullinen pellavakangas on jämäpala lierihatusta (jota en olekaan muistanut blogata). Ompelin innoissani napinlävet mekkoon ennen kuin olin edes miettinyt mitkä napit laitan. Tuli sitten tehtyä melko pienet napinlävet, joten napitkin on pienet, ei-niin-näyttävät perusnapit kierrätysnappilaatikostani, luultavasti peräisin miesten kauluspaidasta.

Kaava Suuri Käsityökerho x/x. Kaavassa olevat alavarat on naurettavan pienet, kyllä tämänkokoisissa mekoissa minusta pitäisi alavaran olla reilusti isompi eli ulottua kainaloon asti.
Teinpä kuitenkin kerrankin ohjeen mukaan. Taskut tosin jätin pois, ne olisi ehkä kannattanut mekkoon laittaa, koska on jotenkin turhan raskas yläosa.

Koristeena edessä pala huolittelematonta pellavaa, joka on ommeltu kiinni viidella napilla. Ei ollut hyvä idea sametin kanssa, pesun jäljiltä koko mekko oli aivan nukkainen ja pellavakangaskin kutistunut.

Mekko on paljon nätimpi kuin tässä pikaisesti räpsäistyssä kuvassa, varsinkin jos alla on valkoinen paita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!