17.8.09

Velourhousuja


Kävin männä viikolla lastenvaatekutsuilla järkyttymässä velourhousujen hinnasta (20-30 euroa/kpl). Kummasti teki mieli kaivaa esiin kaapin kätköissä majaileva joustava kangas, sama kuin tässä tunikassa, ja tehdä vastaavat mutta "aivan ilmaiseksi". Alunperin tuo kangas on peräisin Huutiksesta ja maksoin parista metristä muutaman hassun euron.

Heti kutsujen jälkeen illalla tein housut koossa 92 cm, mallia otin pikkusiskon ompelemista housuista. Kovasti mietin miten Pikkusisko onkin onnistunut ompelemaan lahkeensuun resorit niin pahuksen tyylikkäästi. No, blogipostauksen uudelleen luettuani ymmärrän miksi. Itse en onnistunut yhtä hyvin ja kasvunvaraakin tuli tehtyä, mutta lahkeet käännettyinä ovat juuri nyt sopivan pituiset housut.Toiselle, vähän isommalle lapselle, olen luvannut ommella yöasun Apinat-kankaasta. Kaavaa moiseen pukuun koossa 140 cm en löytänyt mistään, joten piirsin kaavan lapsen lempiolohousuista siten että lahkeessa on vain sisäsauma.
En uskaltanut kokeilla omaa kaavaa suoraan tuohon kalliiseen kankaaseen, joten harmaa raitavelour pääsi vielä käsittelyyn.

Housuihin laitoin vanhoista puuvillaisista pitkistä kalsareista talteen pistetyt resorit, joten kierrätystäkin on mukana näissä housuissa. Lapsi rakastui housuihin, ei ihme, sillä ne ovat juuri sopivan väljät ja varsin pehmeät. Pääsivät heti myös unikäyttöön.

Apinakangas odottaa edelleen leikkuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!