6.3.08

Oili-nukke

Ihan itse suunniteltu ja tehty nukke, tästä olen ylpeä.

Kankaana beige joustofrotee (Nanso), täytteenä vanu. Tukka itse värjättyä (kattilassa, Roberts-jauheväreillä) seiskaveikkaa. Ensin värjäsin lankaa keltaiseksi, mutta siitä tuli niin neon, että jäi käyttämättä. En saanut väristä myöskään tarpeeksi edustavaa kuvaa tänne. Oranssiin olen tyytyväinen, siitä tuli vähän kirjava, elävöittää tukkaa kivasti.

Naamaa voisi vielä vähän parannella, kenelläkään vinkkiä miten saisi söpön nenän? Ja suun saataan vielä tehdä uudestaan, paremmin.

Vaatteet ja vaipat kierrätyskankaista. Isosisko tunnistanee osan.

Housut sain kätevästi ommeltua vauvan vanhasta paidasta, jonka rinnuksessa oli reikiä ja pinttyneitä tahroja. Hihat muuttuivat siis nukenhousujen lahkeiksi, yläosat vain leikkasit lahkeiden muotoon ja ompelin haarasauman sekä kuminauhakujan.

4 kommenttia:

 1. Upea nukke! Tunnistan joitain kankaita kyllä :) Hienoa että ovat käytössä! Ihana, vaippa ja kaikki! Minkä kokoinen tää on?

  Valitettavasti ei vinkkejä nenään. Tarviiko se edes sellaista?
  Nyt kun teillä on nukke, niin meillä olisi valkoinen kehto, jossa voisi uutta nukkevauvaa nukuttaa (on toki neuvoteltava esikoisen kanssa josko kehto voisi tulla teille lainaan muutamaksi vuodeksi).

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista:)

  Nuken pituus on 42cm.

  Nenä olisi siksi kiva, kun lapsi tykkää näyttää missä mikäkin ruumiinosa on. Mutta eipä nukella ole korviakaan, että jääköön myös nenättömäksi siis. Tärkein eli napa sentään löytyy :)

  Kehto olisi kyllä ihana.

  VastaaPoista
 3. Tuli mieleen et saisko kirjomalla tehtyä ainakin jonkinlaisen nenän?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!