19.3.08

Suunnitelmia ja keskeneräisiä

Veljen luona vieraillessa näin nämä. Nyt yhdet puikoilla Seiskaveikasta, mutta olen juuttunut ohjeeseen...en tajua miten se jatkuu...
Aluksi en tajunnut ohjeesta mitään (miten noilla onkin kummallinen tapa kirjoittaa ohjeita!) mutta ryhdyin vaan neulomaan ja olenkin joutunut purkamaan pari kertaa. Tämä tekniikka (Open, a.k.a. provisional, cast on) oli hauska oppia, mitä se sitten suomeksi ikinä onkaan...

Jumissa olen tässä kohdassa (ilmeisesti tossun kärki neulottuna):

From this point, the shoe will be worked back and forth. Rows 1-3: Work in stockinette st.


Siis mitä ihmettä tässä kuuluu tehdä? Vaihtaa pyöröltä pois mutta millä silmukoilla jatketaan?

nim. yst. avunant. huom.Ja sitten löysin tämän villatakin (kamalat värit!) ihanana toteutuksena Tiina puikoissa -blogista. Havaitsin, että meillä alkaa villatakki käymään pieneksi ja kerrankin saan neuloa käyttötarpeeseen. Nurkista löytyi ihanaa lankaa lempiväreissäni, mutta ikävä kyllä se on aivan liian paksua tähän tarkoitukseen. Eikä tuota Garnstudion ohjeessa ollutta Drops Alpacaa saa meiltäpäin ollenkaan. Kokeilen tehdä villatakin Novita Woolilla, jos vaan löytyy oikeat värit. Kuka arvaa mitkä ne tällä kertaa ovat?

Syksyksi varmaan tarvitaan joku hienostelutakki, kehittely lähti käyntiin tästä.


Niin ja puikoilla ollut neule itselle on valmistunut ajat sitten...malli todettu epäsopivaksi(kasari!) ja odottaa korjausta tai mallinmuutospurkua...ärsyttävää... ja lankaakin jäi jäljelle, päätyisikö peräti johonkin huiviin joskus?

7 kommenttia:

 1. Joo, pyöröiltä pois ja jatketaan stockinette stitch eli sileätä neuletta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos villasukka...Niin mutta kaikilla silmukoillako jatketaan? ei kai sentään? En tajua vieläkään...

  VastaaPoista
 3. Mä ymmärsin, että jatkettais kaikilla silmukoilla. Kokeile ja pura jos on outo, se on mun perustaktiikka kaikessa neulonnassa:)

  Söpöltä näyttää kyllä noi tossut, täytyy ehkä itekin kokeilla..

  VastaaPoista
 4. Paha selittää ilman kuvaa, mutta tossun kärki on neulottu ja näyttää puikoilla ihan ok:lta. Jos ei katso kärkikavennuksia, niin tilanne on se, että olis neulonut vaikka sukan resorin. Miten siitä muka jatketaan kaikilla silmukoilla ilman pyöröä? Voi kai sitä jatkaa, mutta mistä e jää sitten auki, ohje ei ota kantaa eikä kyllä tuossa tossujen kuvassakaan sellaista paikkaa ole.

  Mut ei muuta kun kokeilemaan, kerro sitten miten tästä jatketaan. Mä en vaan tajua vaikka kuinka tota ohjetta lukisin.

  VastaaPoista
 5. Heis!
  Siinä paikkeilla, missä aletaan neuloa edestakaisin, pitää päätellä parikymmentä silmukkaa. Siitä alkaa aukko, josta jalka laitetaan sisään. Sitten tossun pohjaa ja sivuja jatketaan sillä edestakaisella sileällä neuleella aukon laidasta toiseen. Älä vielä huoli resorista. Sitä varten poimitaan silmukoita aukon reunasta sitten lopuksi.
  (Huh, kuinka vaikeaa selittää!)

  Ja jos englannin kanssa on ongelmia, netissä on suomi-englanti neulesanastoja. Esim. Ullassa: http://www.ullaneule.net/ullakko/englanti.html

  Hauskaa neuleskelua! :)

  -Essi

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Joko langat vauvan neuletakkiin löytyi? Itse en olekaan törmännyt Austermannin bambulankaan. Taitaa olla ihanan pehmeätä?!?
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Elen, pitihän siinä päätellä...olin tehnyt jotain väärin jo aiemmin, piti palata ohjeessa taaksepäin ja päätellä, nyt olen solmiamisnauhoissa, mutta taas jumissa ohjeessa. Typerän vaikea ohje!!! Ehkä toiset jo menee paremmin...

  Tiinaf, kiva nähdä sinua täällä vierailulla. Langat löytyi, Woolilla mennään ja toinen hiha juuri valmistunut, tavoitteeni neule valmiiksi pääsiäisenä ei taida ihan onnistua, mutta aika joutuisa tämä malli kyllä on.
  Totta, tuo Austermannin bamboo on ihan luxuspehmeä lanka, siihen haluaisi vauvansa kääriä :)

  Hyvää pääsiäistä tosiaan ja ihania neulomuksia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se lämmittää ja ilahduttaa!